Η Αθήνα δεν είναι μόνο η γκρίζα πόλη. Δεν έχει μόνο μποτιλιάρισμα στους δρόμους της, θολή ατμόσφαιρα και αμέτρητες πολυκατοικίες.

Περιγράφεται συχνά ως φυλακή, είναι όμως η αλήθεια;

Όποιος θέλει να δει και την άλλη όψη των πραγμάτων, θα δει τα διαμερίσματα – μπουντρούμια σα φωλιές. Απάγκια των αγχωμένων μαραθωνοδρόμων της μέρας. Ξαποσταίνουν στις αγκαλιές των δικών τους και το επόμενο πρωί είναι πάλι έτοιμοι να ριχτούν στην αρένα.

Θα δει τα όλο και περισσότερα μουσικά καφενεία, γεμάτα. Η βουή από τους θαμώνες τους, είναι συζητήσεις που αξίζουν συνήθως όσο λίγες μέσα στη μέρα, ίσως γιατί το ποτό “λύνει” τη γλώσσα.

Θα δει τους τοίχους των αμέτρητων πολυκατοικιών σε σημείο ασφυξίας να γίνονται καμβάδες και τ΄ ατίθασα νιάτα της μεγαλούπολης ζωγράφους. Θα δει τον αντίλογο στη μιζέρια, διαβάζοντας τα ευρηματικά συνθήματά τους. “Γιατί φοράς κλουβί;”

Θα δει την κοπέλα που παίζει μουσική για όλους. Με το τσέλο της, στέκεται στην Αραχώβης των Εξαρχείων, μπροστά από ένα ωδείο. Παίζει μουσική για τους περαστικούς. Για τον υπάλληλο, για τον οδηγό της μερσεντές, για τον μετανάστη που κουβαλά σ΄ ένα καρότσι σίδερα και μέταλλα, ευρήματα σε κάδους, όλες του τις ελπίδες.

Η Αθήνα δεν είναι μόνο η γκρίζα πόλη. Δεν έχει μόνο μποτιλιάρισμα στους δρόμους της, θολή ατμόσφαιρα και αμέτρητες πολυκατοικίες.

Περιγράφεται συχνά ως φυλακή, είναι όμως η αλήθεια;

Όποιος θέλει να δει και την άλλη όψη των πραγμάτων, θα δει ότι απέναντι από τη μιζέρια που κάποιοι θέλουν να κερδίζει έδαφος βρίσκονται τα συστατικά που θέλουμε για ν΄ αλλάξει η ζωή μας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια