Θέλουνε να μιλήσουν για ανοιχτές και ελεύθερες πόλεις, αυτοί που σκοτώνουν αθώα παιδιά

H Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων μπροστά στο προκλητικό κάλεσμα του συνδικαλιστικού οργάνου των μπάτσων (Π.Ο.ΑΣ.Υ), στην πλατεία Εξαρχείων στις 29 Ιούνη με θέμα «Ανοιχτές & Ελεύθερες Πόλεις» !!! στεκόμαστε οργισμένοι και προβληματισμένοι.

Θέλουνε να μιλήσουνε για ανοιχτές και ελεύθερες πόλεις, αυτοί που σκοτώνουν αθώα παιδιά (όπως τον Γρηγορόπουλο και τον Καλτεζά), αυτοί που ανέχονται και στηρίζουνε τις πιάτσες ναρκωτικών. Αυτοί που μπαίνουν ακόμη και στα σπίτια μας αυθαίρετα, που κάνουν αμέτρητες προσαγωγές, συλλήψεις ακόμη και βασανισμούς νεολαίων στην περιοχή των Εξαρχείων. Αυτοί που πνίγουνε τη γειτονιά μας στα χημικά ό,τι ώρα θέλουνε, κοροϊδεύοντας τον κόσμο περί άβατου και ανομίας των Εξαρχείων.

Έχουν ρωτηθεί ποτέ οι κάτοικοι, οι συλλογικότητες, οι δομές αλληλεγγύης και οι θαμώνες αν συμφωνούν μ’ αυτές τις βάναυσες πρακτικές της αστυνομίας;

Αυτοί είναι που θέλουνε να χρησιμοποιήσουν τα Εξάρχεια ως εφαλτήριο για να επιβάλουν τον αστυνομικό νόμο της καταστολής και της ηρεμίας του νεκροταφείου. Θέλουνε να βγάλουνε από τον χάρτη της Αθήνας μια ζωντανή και δημιουργική γειτονιά.

Σ’ αυτήν την ενορχηστρωμένη προβοκάτσια θα υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μιας ελεύθερης και αλληλέγγυας γειτονιάς με ιστορία αγώνων.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων Ιούνιος 2017

 

Διάβασε ακόμη:

Το πιο όμορφο «άβατο» της Αθήνας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]