Το είδαμε και μας άρεσε. Η Μαίρη Συνατσάκη συζητάει σε ένα vlog για το μίσος προς το διαφορετικό. Με αφορμή εξομολογήσεις συνδρομητών της, τα πρόσφατα ξεσπάσματα μίσους με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο να αποφαίνεται ως «γιατρός» (μην ξεχνάμε αυτά που δεν πρέπει) ότι η ομοφυλοφιλία είναι μεταδοτική ασθένεια και τους Χρυσαυγίτες να εισβάλουν σε δημοτικό σχολείο, κάνει την συζήτηση που θα μπορούσαμε να κάνουμε περίπου έτσι στην παρέα μας. Δεν είναι ένα βίντεο που θα μεταπείσει τρανσοφοβικούς, ομοφοβικούς, εθνικιστές και φασίστες. Είναι ένα βίντεο που χαίρεσαι να βλέπεις όμως γιατί είναι ανακούφιση να ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται έτσι. Ότι δεν είσαι ο μόνος που σκέφτεται έτσι. Ή ότι δεν σε μισούν όλοι. Και αν στα σχόλια κάποιοι μιλούν για «κροκοδείλια δάκρυα», όσο μία γυναίκα με κάποιο κοινό απευθύνει τέτοιου είδους μηνύματα, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να λέμε όχι στο μίσος που οι συνάνθρωποί μας απλώνουν στους άλλους μαυρίζοντας τις ζωές τους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια