Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα burger Burgerville στο Πόρτλαντ αποχώρησαν από τη δουλειά τους και προχώρησαν στη μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία της Ένωσηw Εργαζομέων Burgerville (BVWU). Όπως αναφέρει το σωματείο, απεργούν, διεκδικώντας μεγαλύτερους μισθούς και την πρώτη σύμβαση εργασίας συνδικαλιστικής ένωσης σε αλυσίδα fast-food στις ΗΠΑ.

Οι εργαζόμενοι/ες έκαναν απεργία, πολλοί/ες από αυτούς και αυτές για πρώτη φορά, μετα Οι εργαζόμενοι εντυπωσιάζουν για τις μισθολογικές αυξήσεις μετά από την ολοκλήρωση των συνδικαλιστικών διαπραγματεύσεων με την αλυσίδα γρήγορων τροφίμων που εδρεύει στο Βανκούβερ την περασμένη εβδομάδα.

Για τους εργαζόμενους που παίρνουν ή πλησιάζουν τον κατώτατο μισθό, το 1 δολάριο αύξηση που υποσχέθηκε η Burgerville στο τέλος του χρόνου ανέρχεται σε μόλις 0,25 δολάρια, τον Ιούλιο του 2020.

Η Ένωση Εργαζομένων Burgerville είναι η πρώτη συνδικαλιστική ένωση σε αλυσίδα fast-food στις ΗΠΑ η οποία μάλιστα βρίσκεται σε συλλογικές διαπραγματεύσεις με την αλυσίδα εδώ και 18 μήνες. Η ένωση αντιπροσωπεύει εργαζομένους σε πέντε καταστήματα, ή περίπου το 12% των εργαζομένων.

Εκτός από την απεργία της Τετάρτης, σήμερα θα απραγματοποιήσουν και συγκέντρωση έξω από την έδρα της Burgerville Corporate στο Βανκούβερ.

ΕΔΩ μπορείτε να συνεισφέρετε οικονομικά στον αγών των εργαζομένων.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια