Το διαφημιστικό σποτ της ελβετικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Frauenzentrale Zürich καταπιάνεται με το ευαίσθητο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας και τις επιδράσεις που έχει και στα άλλα μέλη της οικογένειας, πέραν του θύτη και του θύματος.

Μέσα από τα μάτια της μικρής Lea, της κόρης μιας γυναίκας θύματος της ενδοοικογενειακής βίας, βλέπουμε πώς η κακοποίηση μέσα στην οικογένεια επηρεάζει τη ψυχοσύνθεση και τη συμπεριφορά ενός παιδιού.

Όπως τα περισσότερα κορίτσια στην ηλικία της μιμούνται τη συμπεριφορά των γονιών τους, έτσι και η Lea θέλει να μοιάσει στη μητέρα της. Βάζει τα παπούτσια της μητέρας της και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το μακιγιάζ. Η μικρή Lea προσπαθεί να μοιάσει στη μητέρα της βάζοντας μαύρη σκιά γύρω από το ένα της μάτι.

Η βία μέσα σε μια οικογένεια δεν έχει ποτέ ένα μόνο θύμα. Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα σπίτι όπου υπάρχει ενδοοικογενειακή βία, πολλές φορές γίνονται και τα ίδια θύματα κακοποίησης και είναι πολύ πιθανό να το συναντήσουν και στην ενήλικη ζωή τους. Ο κύκλος της βίας δυστυχώς συνεχίζεται και επαναλαμβάνεται όσο δεν τον σταματάμε.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια