Την ώρα που οι βουλευτές στο κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας συζητούσαν για τις τιμές των καυσίμων, ο πρόεδρος του σώματος Τρέβορ Μάλαρντ ζητούσε να επικρατήσει ησυχία γιατί… τάιζε τον μικρό Τουτανεκάι, τον μόλις έξι εβδομάδων γιο του βουλευτή Tamati Coffey.

Το γύρο του κόσμου έκαναν βίντεο και εικόνες τού προέδρου, ο οποίος πάντως δεν παρέλειψε στο ελάχιστο τα… προεδρικά του καθήκοντα. Μάλιστα, κάποια στιγμή ακούγεται να προειδοποιεί ένα βουλευτή για το ότι ο χρόνος του έχει εξαντληθεί.

«Κανονικά, η καρέκλα του προέδρου χρησιμοποιείται από προεδρεύοντα μέλη του κοινοβουλίου, ωστόσο σήμερα την κατέλαβε ένας VIP», τουίταρε ο Μάλαρντ, μαζί με τη φωτογραφία του όπου ταΐζει με μπιμπερό το μωρό, του οποίου ο μπαμπάς είχε μόλις επιστρέψει στα έδρανα από την άδεια…πατρότητας!

«Υπάρχουν φορές που μπορώ να φανώ χρήσιμος» αστειεύτηκε στο Reuters ο Μάλαρντ προσθέτοντας ότι, όποτε μπορεί, προσπαθεί να βοηθάει τους βουλευτές που έχουν μαζί τους στην αίθουσα τα παιδιά τους.

«Νέα Ζηλανδία, μπορεί να είσαι μικρή χώρα, όμως δίνεις τεράστιο μάθημα στον κόσμο!», «Ευχαριστούμε που κανονικοποιείτε την οικογένεια», μεταξύ των Tweets που επαινούσαν την πρωτοβουλία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια