Η ακροδεξιά οργάνωση Κρυπτεία, με τηλεφώνημά της στο iefimerida.gr ανέλαβε την ευθύνη για την φασιστική επίθεση στην κατάληψη στο πρώην ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων.

«Ο αγώνας μας κλιμακώνεται μετά τον εμπρησμό στη Μανωλάδα. Δεν θα αφήσουμε κανένα αντιρατσιστικό καθίκι όρθιο. ΟΙ επιθέσεις μας σε καταλήψεις αντιρατσιστών θα κλιμακωθούν», ανέφεραν.

Σημειώνεται, επίθεση από περίπου 30 άτομα πραγματοποιήθηκε γύρω στις 8 το βράδυ της Κυριακής, στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα, που λειτουργεί ως κοινωνικός χώρος για την υγεία.

Οι ακροδεξιοί φώναξαν συνθήματα εναντίον του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά και της συμφωνίας με την πΓΔΜ και έριξαν και μολότοφ.

Κατά την επίθεση τραυμάτισαν στο κεφάλι έναν νεαρό άνδρα. Μετά την επίθεση τράπηκαν αμέσως μετά σε φυγή στα γύρω στενά, ενώ η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή έξι ατόμων που κυνηγούσαν τους επιτιθέμενους.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια