«Η Παραγουάη δεν χρειάζεται Παγκόσμιο Κύπελλο, χρειάζεται νοσοκομεία, σχολεία, υποδομές, μην ξεγελάτε πια ανθρώπους», η ατάκα του θρυλικού γκολκίπερ της Παραγουάης Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ, όταν έμαθε την απόφαση της χώρας του να συμμετάσχει στην οργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.

Ο θρυλικός αρχηγός της «Αλμπιρόχας» έσπευσε γι’ ακόμα μία φορά να πάρει θέση, όπως είχε κάνει και παλιότερα. Αυτή τη φορά απευθυνόμενος στον πρόεδρο της χώρας Οράσιο Κάρτες και στον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Λατινικής Αμερικής Αλεχάνδρο Ντομίνγκες είπε το αυτονόητο, την ώρα που ο κόσμος ζει μέσα στην πείνα και την εξαθλίωση δεν μπορεί η Παραγουάη να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Το tweet του Τσιλαβέρτ για το Παγκόσμιο στην Παραγουάη:

 

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που ο Παραγουανός γκολκίπερ πήρε θέση για τέτοια ζητήματα και μάλιστα τα στήριξε και με τις πράξεις του. Το 1999 η Παραγουάη είχε αναλάβει τη διοργάνωση του Κόπα Αμέρικα, ξοδεύοντας ιλιγγιώδη ποσά σε γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις. Τότε ο Τσιλαβέρτ είχε επικρίνει την κυβέρνηση της χώρας για την απόφαση αυτή, λέγοντας ότι είναι λάθος να σπαταλώνται χρήματα για το ποδόσφαιρο, όταν υπάρχουν ανάγκες στην παιδεία μιας χώρας. Όχι μόνο εξέφρασε την άποψή του δημόσια αλλά και τη στήριξε καθώς αρνήθηκε να συμμετέχει στη διοργάνωση.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X