Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Ισραήλ από την Χαποέλ Μπερ Σεβά και έτσι αποκλείστηκε από το Champions League. Όχι δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Όχι δεν είμαι Ολυμπιακός. Βρισκόμουν online όταν είδα να ανεβάζουν διάφορα πόστ για τον Oλυμπιακό.

Aνάμεσα λοιπόν στα χιουμοριστικά, σατυρικά και θυμωμένα πoστ, έπεσε το μάτι μου σε αυτή την φωτογραφία την οποία κοινοποίησε κάποιος.

apoel olympiakos apokleismos (4)

Η φωτογραφία αυτή δεν είναι χιουμοριστική, ούτε σατυρική, ούτε καν αστεία. Είναι μια ρατσιστική εικόνα με ακόμα πιο ρατσιστικά σχόλια χρηστών. Ουσιαστικά αυτό που μας λέει η εικόνα είναι ότι οι παίχτες του Ολυμπιακού, μιας και ηττήθηκαν, γυρίζουν πίσω στην Ελλάδα σε ένα σαπιοκάραβο, όπως οι πρόσφυγες.

apoel olympiakos apokleismos (7) apoel olympiakos apokleismos (6) apoel olympiakos apokleismos (5)

Το θέμα των προσφύγων έχει τις πληγές ακόμα ανοιχτές. Έχασαν την ζωή τους σε σαπιοκάραβα χιλιάδες άνθρωποι. Είναι λοιπόν τουλάχιστον χυδαίο να κάνεις πλάκα με κάτι τέτοιο. Είναι προσβλητικό να υποβιβάζεις ανθρώπους λόγω καταγωγής, προέλευσης ή χρώματος. Όταν η ομάδα σου κερδίζει, εκθειάζεις τον παιχταρά που έβαλε γκολάρα για να τον πεις αράπη και μαύρο όταν δεν βάλει γκολ και χάσεις.

Τα αθλήματα υποτίθεται ότι φέρνουν τους ανθρώπους κοντά, δεν τους διχάζουν.

Το χειρότερο από το να παίζεις με τόσο σοβαρά θέματα είναι να βρίσκεις οπαδούς που ξεκαρδιζονται στα γέλια γιατί ταυτίζονται με το upload σου.

Άλλο χιούμορ και άλλο ρατσισμός. Είδα φωτογραφίες, memes και ποστ εξαιρετικά αστεία, έξυπνα και σατιρικά για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, η συγκεκριμένη όμως ανάρτηση δεν έχει καμιά σχέση με τα παραπάνω. Είναι εμετική.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια