Με στημένο αγώνα δρόμου παρομοίασε χρήστης του youtube τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, με έναν αγώνα όπου τους όρους τους θέτει ο Δικτάτορας (τον οποίον υποδύεται ο Sacha Baron Cohen στην ομώνυμη ταινία), πυροβολώντας τους αντιπάλους του, τους κριτές, αλλάζοντας το σημείο τερματισμού και γενικά…φέρνοντας τα πάντα στα μέτρα του.

Το χιουμοριστικό βιντεάκι είναι ένδειξη της δυσαρέσκειας πολλών οι οποίοι κατηγόρησαν το κόμμα του Ερντογάν, AKP, για de facto νοθεία και τρομοκρατία, ειδικά λόγω της στρατιωτικής παρουσίας στις νοτιοανατολικές επαρχίες, όπου ο κουρδικός πληθυσμός είναι μεγαλύτερος. Πολλοί μάλιστα είχαν κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι με την αδιαφορία της ήταν συνυπεύθυνη για την αιματηρή βομβιστική επίθεση λίγες εβδομάδες πριν σε διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια