Τελευταίος αποχαιρετισμός για τον πρώτο έγχρωμο πρόεδρο της Νότιας Αφρικής. Τέσσερις μέρες πριν έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο ιστορικούς αγωνιστές κατά του απαρτχάιντ, ένας επαναστάτης, που για τα φρονήματα και τον αγώνα του πέρασε 27 χρόνια στη φυλακή…

«Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την ελευθερία, και πολλοί από εμάς θα πρέπει να περάσουμε από την κοιλάδα του θανάτου πολλές φορές, πριν κατακτήσουμε τις βουνοκορφές των επιθυμιών μας», θα πει ο ίδιος δέκα χρόνια πριν τον εγκλεισμό του, λες και γνώριζε τι τον περιμένει.

Ένα χρόνο πριν τη σύλληψή του, ο Mandela έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στο βρετανικό δίκτυο ITN και το δημοσιογράφο Brian Widlake. Τα επίδικα του λόγου του απλά: πολιτική ανεξαρτησία, διεθνισμός, αγώνας κατά των καταπιεστών. Και ναι, αν χρειαστεί ο αγώνας να είναι βίαιος θα είναι. Όπως βίαιη είναι και η ταξική επίθεση των καταπιεστών του λαού του.

«Γη για όλους τους ανθρώπους, όλες τις φυλές» το πρώτο αίτημα του στη συνέντευξη. Κάτι για το οποίο συνέχισε να παλεύει για όλη τη ζωή του…

To 3pointmagazine επαναφέρει τη συνέντευξη αυτή, που παρά τη βραχεία διάρκειά της και τη λιτή της εκφώνηση, είναι πλούσια περιεχομένου και υψίστης σημασίας…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X