Μπορεί οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι να έχουν στιγματιστεί από τη στάση της ρωσικής κυβέρνησης απέναντι στους ομοφυλόφιλους και το αν ηγέτες κρατών, πολιτικοί, φορείς θα παρευρεθούν στη διοργάνωση, το μεγαλείο ωστόσο του αθλητισμού δε λείπει από μία τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Η εκ των επίσημων χορηγών των Ολυμπιακών Αγώνων, Procter & Gamble δημιούργησε ένα συγκινητικό βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν οι μαμάδες και τα παιδιά τους στο πέρασμα των χρόνων. Το δίδαγμα του βίντεο είναι ότι «οι πτώσεις σε κάνουν πιο δυνατό». Και πίσω από τις πτώσεις, όσες κι αν είναι αυτές, βρίσκεται πάντα η μητέρα του αθλητή, έτοιμη να τον πιάσει, να τον γιατροπορέψει και να τον ενθαρρύνει να συνεχίσει.

Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της εταιρείας: «Με το πρόγραμμα αυτό αναγνωρίζουμε και τιμούμε τις Μαμάδες που βρίσκονται πίσω από τους αθλητές, ευχαριστώντας τις Μαμάδες για όλα όσα κάνουν, ενώ η ιδέα αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι πίσω από κάθε αξιόλογο αθλητή βρίσκεται μία ακόμα πιο αξιόλογη Μαμά».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X