Μπορεί η “Βασίλισσα” να θεωρείται για ιστορικούς λόγους πολιτικά συντηρητικό κλαμπ, αυτό όμως καθόλου δεν εμπόδισε τη διοίκηση της ομάδας να τιμήσει την ηρωΐδα της παλαιστινιακής ανεξαρτησίας Αχέντ Ταμίμι, που έγινε δεκτή από τον θρυλικό επιθετικό και σήμερα κορυφαίο διοικητικό παράγοντα της Ρεάλ Εμίλιο Μπουτραγκένιο. Η 17χρονη αγωνίστρια, φωτογραφήθηκε με φανέλα που έφερε το όνομά της και το νούμερο 9, που φορούν συχνά οι επιθετικοί. Παράλληλα, η Αχέντ προσκλήθηκε να επισκεφτεί το στάδιο της ομάδας, Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Ισραηλινού πρέσβη στην Ισπανία Ντανιέλ Κουτνέρ, που επανέλαβε τις γνώριμες κατηγορίες κατά της Ταμίμι και δήλωσε πως δε θα επισκεφτεί το στάδιο:

“Η Αχέντ Ταμίμι δεν είναι φιλειρηνική αγωνίστρια, αλλά οπαδός της βίας και της τρομοκρατίας. Οι θεσμοί που την υποδέχτηκαν και γιορτάζουν μαζί της εμμέσως ενθαρρύνουν την επιθετικότητα και όχι το διάλογο και την κατανόηση που χρειαζόμαστε. Σήμερα δε θα πάω στο Μπερναμπέου”.

Με χαρά όμως έγινε δεχτή η ενέργεια από τους πολυάριθμους φίλους της Παλαιστίνης στην Ισπανία, την ώρα που πριν λίγες μέρες ο Ισπανός υπουργός εξωτερικών Ζόζεφ Μπορέλ είπε ότι η χώρα του θα πιέσει για ευρωπαϊκή αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, ή αλλιώς θα προχωρήσει ως χώρα μεμονωμένα σε αυτή την ενέργεια. Είναι γεγονός βέβαια ότι κανείς πρέπει να κρατά μικρό καλάθι έναντι τέτοιων διακηρύξεων, από μια κυβέρνηση που ανέκρουσε πρύμναν μέσα σε λίγες μέρες στο θέμα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, μετά τις απειλές της τελευταίας να μην εκτελέσει αμυντικά συμβόλαια ύψους πολλών εκατομμυρίων με ισπανικές εταιρείες.

Πηγή: Κατιούσα

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X