Οι προλεταριακές μάζες πρέπει να μάθουν από νεκρές μηχανές που είναι, όταν το κεφάλαιο τις βάζει μέσα στην κοινωνική διαδικασία της παραγωγής, να γίνουν οι σκεπτόμενοι, ελεύθεροι και δρώντες διευθυντές αυτής της κοινωνικής παραγωγής.

Πρέπει να αποκτήσουν το αίσθημα της ευθύνης του πολίτη απέναντι στο σύνολο πού είναι το μοναδικό απόθεμα κάθε κοινωνικού πλούτου. Πρέπει να δείξουν ζήλο όταν δεν θα υπάρχει το μαστίγιο του εργοδότη, να κρατήσουν την παραγωγικότητα χωρίς φύλακες – χαφιέδες των αστών, να έχουν πειθαρχία χωρίς καταναγκασμό και τάξη χωρίς κυριαρχία. Τα πιο ευγενικά ιδανικά για το συμφέρον του συνόλου, το πνεύμα πρωτοβουλίας ενός αληθινού πολιτικού αισθήματος είναι για την κομμουνιστική κοινωνία η απαραίτητη ηθική βάση, όπως είναι για τον καπιταλισμό η αποκτήνωση, ο εγωισμός και η διαφθορά.

Όλες τις πολιτικές αρετές του σοσιαλισμού, όπως και τις γνώσεις και τις ικανότητες τις απαραίτητες για τη διεύθυνση των σοσιαλιστικά οργανωμένων επιχειρήσεων, η εργατική μάζα δεν μπορεί να τις αποκτήσει παρά με τη δική της δραστηριότητα, με τη δική της πείρα. Η απελευθέρωση της εργατικής τάξης πρέπει να είναι έργο δικό της.

Νοέμβρης 1918

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X