Η κοινωνικοπολιτική συλλογικότητα Queer Corfu καλεί σε διαμαρτυρία, αύριο στις 10.00 στην Ιόνιο Βουλή, κατά της υποψηφιότητας του Δημήτρη Μεταλληνού ως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κέρκυρας. Σύμφωνα με τη συλλογικότητα ο Δ.Μεταλληνός, καθηγητής στο επάγγελμα, υπέγραψε μαζί με άλλους 37 επιστήμονες επιστολή υποστήριξης στον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, γνωστό για τις ομοφοβικές του δηλώσεις.

Το κάλεσμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ

Ο Δημήτριος Μεταλληνός δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κερκυραίων Δήμος, στα πλαίσια της «επιστημονικής» του κατάρτισης, υπέγραψε επιστολή στήριξης του Μητροπολίτη Μόρφου κ.κ. Νεοφύτου, ο οποίος είχε δηλώσει «ότι ένα παιδί γεννιέται ομοφυλόφιλο επειδή κάποτε η μητέρα του έκανε πρωκτικό σεξ με τον πατέρα του και της άρεσε». Οι ομοφοβικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου προκάλεσαν την διερεύνηση του θέματος από την Κυπριακή Αστυνομία κατόπιν εντολής του Γενικού Εισαγγελέα Κύπρου.

Στην επιστολή τους με ημερομηνία 19/08/2019 οι 37 επιστήμονες που την υπογράφουν, αναφέρουν μεταξύ άλλων «Κατηγορούν τον Μητροπολίτη Μόρφου για ρατσισμό επειδή σε συγκέντρωση Χριστιανών είπε τα αυτονόητα, αυτά που πιστεύει η Εκκλησία και αυτά που παραδεχόταν η κοινωνία μας (σε Ελλάδα και Κύπρο) μέχρι πριν από λίγα χρόνια για την ‘κατά φύσιν’ και ‘παρά φύσιν’ σεξουαλική σχέση, για την ομοφυλοφιλία και για τις εκτρώσεις. Ο επίσκοπος Μόρφου έδωσε πιθανή επιστημονική εξήγηση της ομοφυλοφιλίας χωρίς να προσβάλει πρόσωπα. Για την Εκκλησία, όλα τα πρόσωπα είναι εικόνες Χριστού, άρα ιερά και αξιαγάπητα, η αμαρτία όμως δεν είναι αποδεκτή διότι καταστρέφει τον άνθρωπο. Ένας επίσκοπος ομιλεί με αγάπη στο ποίμνιό του, θέλοντας να το διαφυλάξει!»

Ως Queer Corfu, δεν ανεχόμαστε κανένα άτομο που τοποθετείται ενάντια στα δικαιώματά μας και την ίδια μας την ύπαρξη, πόσω μάλλον με τη χρήση ψευδοεπιστημονικών επιχειρημάτων. Τέτοιες αντιλήψεις είναι αναχρονιστικές, σκοταδιστικές και αντιδημοκρατικές. Εδώ και χρόνια μάλιστα ο συγκεκριμένος καθηγητής κάνει πολιτική κατήχηση στα μαθήματά του χαρακτηρίζοντας τη Χρυσή Αυγή ως «το πιο επαναστατικό κόμμα». Δυστυχώς, όπως έχει δείξει η ιστορία, η δεξιά και το καπιταλιστικό σύστημα γενικότερα υποθάλπουν το μικρόβιο του φασισμού και προάγουν την καταπίεση και την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

ΟΛΟΙ/ΕΣ/Α ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟΝΙΟ ΒΟΥΛΗ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια