Το θέμα της ωραιοποίησης της γυναικείας κακοποίησης σχολίασε η ηθοποιός Τζέσικα Τζαστέιν με αφορμή την σκηνή στο τέταρτο επεισόδιο του τελευταίου κύκλου του «Game of Thrones», όπου η Σάνσα μιλάει με τον Hound και αναφέρει πως «χωρίς τον Λιτλφίνγκερ και τον Ράμσεϊ και τους άλλους, θα είχα μείνει ένα μικρό πουλί σε όλη μου τη ζωή», εννοώντας πως τα βάσανα που πέρασε με τους άντρες στα χέρια των οποίων «έπεσε» την έκαναν τη δυναμική γυναίκα που είναι.

«Ο βιασμός δεν είναι εργαλείο για να κάνεις ένα χαρακτήρα πιο δυνατό. Μια γυναίκα δεν χρειάζεται να θυματοποιηθεί με σκοπό να γίνει μια πεταλούδα. το μικρό πουλί ήταν πάντα ένας Φοίνικας. Η δύναμη που έχει οφείλεται μόνο στην ίδια. Και σε κανέναν άλλον», έγραψε η Τζέσικα Τσαστέιν αναφερόμενη στην Σοφι Τέρνερ, συμπρωταγωνίστριά της στο επερχόμενο «Dark Phoenix».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια