Τάσος Γιαννόπουλος

H Τράπεζας Πειραιώς με πρόσχημα τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων στοιχείων ενεργητικού (κόκκινα δάνεια), αναγγέλλει δια στόματος κορυφαίων στελεχών της στους εργαζόμενους την άμεση αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης. Έτσι, μάλλον ξαναζεσταίνεται το σχέδιο που προσωρινά είχε μπει στο «ψυγείο» λόγω και τις δυναμικής αντίδρασεις των εργαζόμενων πριν περίπου 2,5 μήνες.

«Οι ενέργειες της Διοίκησης είναι ευθέως παράνομες και συνιστούν εν δυνάμει απόλυση μέσα από την προσχηματική αλλαγή της εργασιακής σχέσης των συναδέλφων και την ένταξή τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε υπό διαμόρφωση νέα σχήματα», τονίσει η ΟΤΟΕ, η οποία πραγματοποιεί 24ωρη απεργία σήμερα, Τρίτη 28/5 σε όλες τις υπηρεσίες RBU της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς και συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από τα γραφεία της Διοίκησης της Τράπεζας επί της οδού Αμερικής.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς ο οποίος ήδη απευθύνθηκε ήδη με επιστολή του προς τον Αλ. Φλαμπουράρη, Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα εύρυθμης λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, επιζητώντας την άμεση παρέμβαση της Οργανωμένης Πολιτείας, «προκειμένου να ανατραπούν οι διαφαινόμενοι από πλευράς Διοίκησης αντεργατικοί σχεδιασμοί σε βάρος των εργαζομένων».

Η Γιώτα Λαζαροπούλου, από την εν εξελίξει κινητοποίηση, σχολιάζει ως εξής τις εξελίξεις:

Πηγή: Left.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια