Ανεργία, επισφάλεια, αγωνία απόλυσης, χαμηλοί μισθοί, αναξιοποίητα πτυχία και ένα ζευγάρι μαύρα γυαλιά για να διυλίζουμε την πραγματικότητά μας

Η οικονομική κρίση και η λιτότητα έχουν αναμφίβολα κοστίσει πολύ όχι μόνο στην τσέπη μας, αλλά και στον τρόπο που βλέπουμε τους εαυτούς μας, που σχετιζόμαστε με τους άλλους, καθώς και στην ικανότητά μας να ονειρευόμαστε, να παλεύουμε για λύσεις, να ζούμε ουσιαστικά και ελεύθερα.

Η Μαρία Ξανθάκη, ψυχολόγος Msc, γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεύτρια, ειδικός σε θέματα μείωσης της βλάβης, μιλά στην Οκτάνα, το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της Πετρούπολης, για τις ψυχοκοινωνικές διαστάσεις της κρίσης και προτείνει τρόπους να γίνουμε πιο δυνατοί, τόσο ατομικά, όσο και συλλογικά.

Η Οκτάνα είναι εδώ:

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια