Ιντερνετική πρεμιέρα σήμερα για το νέο ντοκιμαντέρ των Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κιτίδη. Η “Catastroika” από τις 20.00 θα είναι διαθέσιμη και δωρεάν στο www.catastroika.com για τους θεατές.

Μετά το Debtocracy, στη νέα του ερευνητική δουλειά το δημοσιογραφικό δίδυμο αναζητά τις συνέπειες της επικείμενης ιδιωτικοποίησης του ελληνικού δημόσιου πλούτου, δίνοντας παραδείγματα εκποίησης και απορρύθμισης από την Καλιφόρνια, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο, τη Μόσχα και τη Ρώμη.

Μεταξύ άλλων στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται οι  Σλαβόι Ζίζεκ, Ναόμι Κλάιν, Λούις Σεπούλβεδα και Κεν Λόουτς που μιλούν και αναλύουν την πολιτική του μνημονίου, την ελληνική κυβέρνηση και τις άγνωστες πτυχές των ιδιωτικοποιήσεων διεθνώς.

Το ντοκιμαντέρ δε φέρει δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης έτσι μπορεί να προβληθεί δημόσια και δωρεάν από οποιοδήποτε φορέα, άλλωστε βασικός παραγωγός της Catastroika είναι το ίδιο το κοινό που συνεισέφερε με χορηγίες και ιδέες.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Άρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη, την επιστημονική επιμέλεια ο Λεωνίδας Βατικιώτης και το μοντάζ ο Άρης Τριανταφύλλου. Την παραγωγή ανέλαβε η εταιρεία Infowar Productions και ο Θάνος Τσάντας ενώ στην μουσική επένδυση του ντοκιμαντέρ είναι οι Active Member και ο Ερμής Γεωργιάδης.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από μικρή θαύμαζε τους πολεμικούς ανταποκριτές και της άρεσαν τα ντοκιμαντέρ. Πιστεύει πως συνώνυμο του επαγγέλματος πρέπει να είναι η εργασία και όχι η δουλειά, γι’ αυτό επιδιώκει να ενεργεί μέσα σε αυτοδιαχειριζόμενα και συνεργατικά περιβάλλοντα. Αγαπά την πόλη της, την οποία συχνά εξερευνά περπατώντας. Συμμετέχει στο εγχείρημα του 3point magazine από τότε που ήταν blog γράφοντας κυρίως τη στήλη «Οι Ταινίες της Εβδομάδας» και ασχολούμενη με τα social media του περιοδικού. Μπορείς να την ακούσεις ζωντανά στο Music Society WebradiON στην εβδομαδιαία εκπομπή του 3point και «κονσέρβα» στο www.mixcloud.com/3pointmagazine.

Related Posts