Ένας πρωτότυπος χάρτης δημιουργήθηκε στο Google Maps, αφιερωμένος στον πεζογράφο και ποιητή Νίκο Καββαδία. Στο χάρτη υπάρχουν συνολικά 101 πόλεις, όπου πατώντας πάνω εμφανίζονται οι στίχοι που αφιέρωσε ο ποιητής στην κάθε πόλη.

Όπως για την Τζακάρτα στην Ινδονησία

“Κι εγώ κοιτάζοντας χλωμός τον άγριον Ινδικό πολύ αμφιβάλλω αν φτάσουμε μια μέρα στη Μπατάβια. Ένας δόκιμος στη γέφυρα εν ώρα κινδύνου

Και μια βραδιά στη Μπούρμα, ή στη Μπατάβια στα μάτια μιας Ινδής που θα χορέψει γυμνή στα δεκαεφτά στιλέτα ανάμεσα, θα δείτε – ίσως – τη Γκρέτα να επιστρέψει. Γράμμα στον ποιητή Καίσαρα Εμμανουήλ”

Ή για τη Σεβίλλη στην Ισπανία

“Κι ακόμα, Κύριε…ντρέπομαι να το συλλογιστώ, […] κοιμήθηκα μ’ έναν μικρόν εβραίο στη Σεβίλλια”.

Ή ακόμη για το Σάντα Φε της Αργεντινής

“Συχώρεσέ με…Μια βραδιά θολή στο Σάντα Φε,
καθώς κάποια με κράταγε σφιχτά στην αγκαλιά της,
ετράβηξα απ’ την κάλτσα της μια δέσμη από λεφτά
που όλη τη μέρα εμάζευεν απ’ την αισχρήν δουλειά της.”

Για να συνεχίσετε το ταξίδι πατήστε εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X