Στην απόλυση των έξι μελών πληρώματος καμπίνας που είχαν φωτογραφηθεί να κοιμούνται στο πάτωμα ενός γραφείου σε ισπανικό αεροδρόμιο τον Οκτώβριο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προχώρησε η Ryanair.

Το ΒBC υποστηρίζει ότι η φωτογραφία ήταν «στημένη». Ωστόσο, πορτογαλικό συνδικάτο που εκπροσωπεί πληρώματα αερογραμμών αποδοκίμασε την εταιρεία. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ryanair, οι εργαζόμενοι απολύθηκαν για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Είκοσι μέλη πληρώματος είχαν αποκλειστεί στο αεροδρόμιο της Μάλαγας όταν έγινε εκτροπή των πτήσεων που κατευθύνονταν προς το Πόρτο στις 14 Οκτωβρίου. Ωστόσο, η Ryanair τόνισε πως, παρά το θέμα αυτό, «κανείς δεν κοιμήθηκε στο πάτωμα».

«Το πλήρωμα πέρασε λίγο χρόνο στην αίθουσα πληρωμάτων πριν μεταφερθεί στο VIP lounge, και επέστρεψε στο Πόρτο την επόμενη ημέρα» ανέφερε η εταιρεία μετά την κυκλοφορία της φωτογραφίας.

Επιβεβαιώνοντας τις απολύσεις την Τρίτη, η Ryanair πρόσθεσε πως η φωτογραφία οδήγησε σε αναφορές ΜΜΕ που έβλαψαν τη φήμη της εταιρείας, και οδήγησαν σε «μη αναστρέψιμη απώλεια εμπιστοσύνης σε αυτά τα έξι άτομα».

Το πορτογαλικό συνδικάτο, SNPVAC, έχει διαφωνήσει με την εκδοχή της Ryanair, υποστηρίζοντας πως οι εργαζόμενοι είχαν σταλεί σε ένα δωμάτιο «χωρίς τις ελάχιστες υποδομές ανάπαυσης», από τις 01.30 ως τις 06.00. Όπως λέει η SNPVAC, δεν είχαν φαγητό, ποτά ή κάπου να καθίσουν, καθώς υπάρχουν μόνο οκτώ καθίσματα. Ωστόσο, επιβεβαίωσε πως μεταφέρθηκαν σε VIP lounge στις 06.00.

Το διαβάσαμε πρώτα εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια