Ήταν πιο ωραίος απ’ όσο μπορούσαν λόγια να εκφράσουν, κι ο Άσενμπαχ ένιωσε με πόνο, όπως κι άλλες φορές, πως ο λόγος μπορεί μονάχα να υμνήσει μα όχι να αποδώσει την ομορφιά των αισθήσεων.

Δεν περίμενε να δει την αγαπημένη μορφή, ήρθε ανέλπιστα, δεν είχε χρόνο να πάρει το ήρεμο και αυστηρό του ύφος. Χαρά, έκπληξη και θαυμασμός ζωγραφίστηκαν φανερά στο πρόσωπο του όταν το βλέμμα του συνάντησε τα μάτια του εφήβου – και την ίδια στιγμή, ο Τάζτιο χαμογέλασε: χαμογελούσε σ’αυτόν ανοίγοντας αργά τα χείλη του, σαν να του μιλούσε, εμπιστευτικά, θελτικά κι ανυπόκριτα.

Ήταν το χαμόγελο του Νάρκισσου που σκύβει πάνω από τον καθρέφτη του νερού, εκείνο το μαγεμένο, βαθύ και παρατεταμένο χαμόγελο καθώς απλώνει τα χέρια στο είδωλο της ομορφιάς του – ένα χαμόγελο σαν ανεπαίσθητος μορφασμός, λίγο σπασμωδικό απο το άσκοπο της προσπάθειάς του να φιλήσει τα γλυκά χείλη του ίσκιου του, ένα κράμα φιλαρέσκειας, περιέργειας και ελαφριάς ταραχής, σαγηνευμένεο και σαγηνευτικό.

Ο Άσενμπαχ δέχτηκε το χαμόγελο, κι έφυγε γρήγιρα μαζί του σαν να του είχαν εμπιστευτεί ένα μοιραίο δώρο. Ήταν τόσο συγκλονισμένος, που αναγκάστηκε να περάσει σαν κυνηγημένος απ’ τα φώτα της βεράντας και του κήπου, και να καταφύγει βηματίζοντας βιαστικά στο σκοτάδι του πάρκου στην πίσω μεριά του ξενοδοχείου. Κάτι επιπλήξεις του ξέφυγαν με αγανάκτηση και μαζί τρυφερότητα: «Πώς τολμάς να χαμογελάς έτσι! Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να χαμογελά έτσι! »

Σωριάστηκε ξαναμμένος σ’ένα παγκάκι κι ανάσαινε το νυχτερινό άρωμα των φυτών. Έγειρε πίσω στην πλάτη του πάγκου, με τα χέρια του κρεμασμένα κάτω, νικημένος, και ριγώντας σύγκορμος ψιθύρησε τη χιλιοειπωμένη λέξη του πόθου – άναρμοστη εδώ, παράλογη, αποκρουστική, γελοία, κι ωστόσο ιερή, σεβαστή ακόμη και σ’αυτή, τη δική του περίπτωση: «Σ’αγαπώ!»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια