Σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν και με τις σκηνές τους μέσα στο χιόνι ζουν αυτές τις ημέρες 2.300 πρόσφυγες στον καταυλισμό στο Παρίσι, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και μήνες.

Τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό και ειδικά μέσα στον χειμώνα αναδεικνύει σταθερά η πρωτοβουλία για την υποστήριξή τους στο Παρίσι. Όπως τονίζει, την προηγούμενη ημέρα της χιονόπτωσης οι γαλλικές αρχές κατέσχεσαν πολλές από τις σκηνές, με αποτέλεσμα πολλοί πρόσφυγες να μην έχουν να κοιμηθούν κάπου απόψε.

Η συλλογικότητα προσπαθεί με τα βαν της να φτάνει σε όλους τους πρόσφυγες και να τους παρέχει όσα μπορεί για να αντέξουν. Ευτυχώς, όπως τονίζει, αυτό τον χειμώνα υπάρχει μεγαλύτερη αλληλεγγύη από κατοίκους του Παρισιού που ανοίγουν τα σπίτια τους για τους πρόσφυγες.

Φωτογραφίες από τον χιονισμένο καταυλισμό

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια