Η 17χρονη Παλαιστίνια Αχέντ Ταμίμι, που παρέμεινε στις ισραηλινές φυλακές  8 μήνες  με τις κατηγορίες της επίθεσης σε ισραηλινό στρατιώτη και υποκίνηση βίας, θα ταξιδέψει τελικά στη χώρα μας, καλεσμένη του Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Με ανακοίνωσή της η ΚΝΕ γνωστοποιεί ότι η Αχέντ Ταμίμι και η οικογένειά της θα πάρουν μέρος στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ, το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον».

Όπως είχε καταγγείλει η ΚΝΕ και το ΚΚΕ, το Ισραήλ είχε απαγορεύσει στην Αχέντ Ταμίμι να περάσει στην Ιορδανία και να ταξιδέψει στην Ευρώπη προκειμένου να βρεθεί στο φεστιβάλ στο Πάρκο Τρίτση, όπου και είναι καλεσμένη. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, «η απαγόρευση εξόδου από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη για την Αχέντ άρθηκε ύστερα από καταγγελίες και διαμαρτυρίες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καθώς και ύστερα από μεγάλη διεθνή κινητοποίηση αλληλεγγύης», καλώντας «τους νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους και το λαό της Αττικής να πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ μας. Με τη μαζική παρουσία τους εκεί να υποδεχτούν την οικογένεια Ταμίμι, που, μαζί με τον παλαιστινιακό λαό, δίνουν έναν δίκαιο αγώνα για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής».

Διαβάστε ακόμη:

Η Αχέντ Ταμίμι ελεύθερη! (videos + pics)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X