Αναβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης η εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία γάτας με φόλα για τον Απρίλιο του 2020.

Το περιστατικό συνέβη στις 26 Σεπτεμβρίου 2016 στην οδό Μουσών στην περιοχή της Καλλιθέας Μυτιλήνης από κάτοικο της περιοχής στο νησί της Λέσβου. Κατηγορούμενη για τη δολοφονία του ζώου είναι μια 69χρονη. Η τοξικολογική εξέταση που έγινε στα σπλάχνα της γάτας έδειξε ότι είχε χρησιμοποιηθεί εντομοκτόνο και φυτοφάρμακο και αυτές οι ουσίες βρέθηκαν και στο σπίτι της συγκεκριμένης γυναίκας σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία. Η προγραμματισμένη για τις 25 Οκτωβρίου δίκη είχε πάρει αναβολή για σήμερα Πέμπτη, καθώς στο δικαστήριο από την πλευρά της κατηγορούμενης παρουσιάστηκε έγγραφο που αναφέρει ότι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, ενώ σήμερα αναβλήθηκε εκ νέου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Ρένα Λημναίου, που κατέθεσε την καταγγελία εις βάρος της γειτόνισσας της για τη δολοφονία του γάτου της, του Πάμπλο, επικοινώνησε με το www.zoosos.gr και περιέγραψε τι έχει συμβεί ως εξής: «Είχα τις δύο (πλέον μου έμεινε μια) μέσα στο σπίτι. Τις έβγαζα εγώ στην αυλή μου πολύ λίγο και συνήθως ήμουν και εγώ μαζί τους. Η γειτόνισσα μου που αγαπάει τα λουλούδια και τον κήπο της βλέποντας ότι οι γάτες τα ρίχνουν κάτω και τα χαλάνε τα έβαλε μαζί μου αν και της εξήγησα πως τα δικά μου ζώα, ζουν κυρίως μέσα στο σπίτι. Δύο μέρες πριν τη δηλητηρίαση του Πάμπλο μου φώναζε δίπλα μου και απειλούσε λέγοντας “θα δείτε τι θα πάθετε”, “θα σας φτιάξω εγώ εσάς και τις γάτες σας” και “οποία μπει ξανά θα την καθαρίσω” ενώ παράλληλα έβριζε.

Τις αυλές μας χωρίζει ένα μικρό χαμηλό τοιχάκι. Εγώ δεν απάντησα και έσβησα το φως να δω τι θα κάνει. Πήρε τότε ένα σκουπόξυλο και χτύπαγε τα ζώα μου! Ανοίγω το φως και της απαντώ ότι την βλέπω για να σταματήσει! Στη συνέχεια πήρα τα γατιά μου μέσα και από το τζαμί παρατηρούσα ότι κάτι έριχνε στο παρτέρι της καθώς μουρμούριζε. Ένα 24ωρο αργότερα ανοίγω στις 07:00 να βγει ο ένας γάτος μου στην αυλή, όμως μέχρι να μπω να ντυθώ μου έφυγε. Μετά από μισή ώρα βγαίνω, τον ψάχνω, κοιτάω στην αυλή της και τον βλέπω εκεί κάτω να βγάζει υγρά από παντού.

Κάλεσα την Αστυνομία και μου είπαν ότι δεν επιτρέπεται να μπω στην αυλή του γειτονικού σπιτιού. Εντούτοις μπήκα στην αυλή της, έψαξα και βρήκα την φόλα. Έβγαλα τα πάντα φωτογραφίες πήρα το ζώο και τη δηλητηριασμένη τροφή και πήγα στον κτηνίατρο. Το ζώο μου ήταν πια νεκρό. Απευθύνθηκα σε δικηγόρο ο οποίος με έστειλε στην Αστυνομία για να καταθέσω μήνυση εναντίον της. Αυτή έφυγε από το σπίτι της για να διαφύγει της σύλληψης στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας».

*Από το Νησί

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια