Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που κατέγραψε την ομοφοβική επίθεση που δέχθηκε ένας νεαρός άνδρας σε εστιατόριο των Mc Donalds στη Βαρκελώνη.

Το περιστατικό συνέβη τον προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στα πλαίσια του φεστιβάλ Υπερηφάνειας στην πόλη.

Φεύγοντας από τον χώρο του Pride, ο νεαρός άνδρας επισκέφθηκε το εστιατόριο για να φάει. Τότε ένας άγνωστος που βρισκόταν στον χώρο, άρχισε να κάνει σχόλια για την εμφάνιση του, δηλώνοντας ότι δεν συμφωνεί μ΄αυτή και ότι είναι «προκλητικό να κυκλοφορεί έτσι στον δρόμο».

«Δεν με νοιάζει αν είσαι queer», πρόσθεσε.

Τότε ο νεαρός έκανε παράπονο στην ασφάλεια του μαγαζιού. «Πρέπει να ανέχομαι αυτό τον άνδρα; είναι η μέρα του Pride».

Ακούγοντάς το ο άγνωστος απάντησε: «Δε με νοιάζει τι μέρα είναι, είναι επίσης μια καλή μέρα να σου δώσω μια μπουνιά. Δες θα δεις. Θα σε χτυπάω μέχρι να γίνεις ετεροφυλόφιλος. Όταν βγεις έξω θα σε χτυπήσω τόσο δυνατά ώστε το queerness να εξαφανιστεί».

Το περιστατικό κατέγραφε ένα άτομο με το κινητό του, το οποίο επενέβη την τελευταία στιγμή.


Πηγή: avmag.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X