Στον Αμαζόνιο εκτός από χιλιάδες σπάνια είδη ζώων, ζουν πάνω από 500 φυλές ιθαγενών, για τους οποίους ο Αμαζόνιος είναι πηγή της ζωής του και αναπόσπαστο μέρος τους. Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουν το σπίτι τους κυριολεκτικά να καίγεται.

Οικολογική καταστροφή: Καίγεται για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες ο Αμαζόνιος

Στο παρακάτω βίντεο, μια ιθαγενής κραυγάζει κατά όσων έχουν βαλθεί να καταστρέφουν τον Αμαζόνιο. « Πρώτα μόλυναν τα νερά μας, τώρα καίνε το δάσος. Δυο χρόνια παλεύουμε για να το διατηρήσουμε και τώρα έβαλαν φωτιά στο χωριό μας. Δεν θα σιωπήσουμε. Αύριο θα κλείσουμε τους δρόμους»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X