“Παραδίδω αυτές τις ιστορίες από την Εποχή της Jazz στα χέρια αυτών που διαβάζουν καθώς τρέχουν, και τρέχουν καθώς διαβάζουν” έλεγε ο “νονός” εκείνης της περιόδου, Francis Scott Fitzgerald. Δανειστήκαμε τον τίτλο του, για να μοιραστούμε μαζί σας κι εμείς με τη σειρά μας ιστορίες από την Εποχή της Jazz.

Για να γνωρίσεις τον Louis Armstrong, για παράδειγμα, πρέπει πρώτα να γνωρίσεις τα δύσκολα χρόνια που πέρασε μέχρι να καταξιωθεί. Να ζήσεις μαζί του τα τρελά χρόνια που προηγήθηκαν και ακολούθησαν τον Β’ Παγκόσμιο, τότε που ο Pops γύριζε όλη την υφήλιο. Και, τέλος, να δεις τον γερασμένο Armstrong να αντιμετωπίζει με χαμόγελο το πλήρωμα του χρόνου.

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την επιρροή του στη μουσική. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από αυτόν είχε επηρεαστεί και η Ella Fitzgerald, η οποία εν τέλει συνεργάστηκε και μαζί του. Όπως όλοι οι σπουδαίοι jazz καλλιτέχνες, ήταν αξιοπρόσεκτος ο τρόπος που επιβίωσε, κατέκτησε χωρίς ποτέ να της χαριστεί την κορυφή πολλές φορές, πριν βρεθεί απέναντι από το τραγικό της τέλος. Βρες την ιστορία της Πρώτης Κυρίας του Τραγουδιού εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια