Μήνυμα ενάντια στον ρατσισμό έστειλε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, προπονητής της αγγλικής ομάδας Μάντσεστερ Σίτι, με αφορμή την πρόσφατη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Ραχίμ Στέρλινγκ από οπαδούς στο τελευταίο παιχνίδι με την Τσέλσι στο Λονδίνο. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα υπογράμμισε την ανάγκη να αγωνιστεί στο σύνολο της η κοινωνία απέναντι στο ρατσιστικό μίσος, αλλά και να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα που στην εποχή μας αμφισβητούνται ξανά.

«Το πρόβλημα είναι ότι ο ρατσισμός βρίσκεται παντού. Ο κόσμος εστιάζει στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν βρίσκεται μόνο στο ποδόσφαιρο, αν ήταν μόνο στο ποδόσφαιρο θα ήμασταν ασφαλείς. Είναι ενδεικτικό το πώς συμπεριφερόμαστε στους μετανάστες και στους πρόσφυγες, ενώ οι παππούδες μας ήταν κάποτε πρόσφυγες. Γι’ αυτό πρέπει να παλεύουμε κάθε μέρα.»

«Εκτιμώ τις ενέργειες της Τσέλσι (τιμώρησε τους οπαδούς με ρατσιστική συμπεριφορά στον Στέρλινγκ). Αν συνέβαινε στην ομάδα μου θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο. Πρέπει να αγωνιζόμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, να κάνουμε μια καλύτερη κοινωνία για το μέλλον. Σήμερα είναι επικίνδυνα όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Το μήνυμα για τους πολιτικούς είναι να γίνουν σκληροί στην προσπάθεια για προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Πρέπει να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία με τον καλύτερο τρόπο.»

Για τον Στέρλινγκ είπε ότι “είναι απίστευτος άνθρωπος”. “Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε σήμερα τι έχει συμβεί στους μαύρους ανθρώπους στο παρελθόν. Θα πρέπει να τους προστατεύσουμε, είμαστε ίσοι, είμαστε όλοι μαζί. Είναι σκληρός ότι στον 21ο αιώνα βρισκόμαστε ακόμη σε αυτή τη θέση. Να έχουμε προβλήματα με τη διαφορετικότητα.

“Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Ο αθλητισμός είναι καταπληκτικός επειδή ζεις ανάμεσα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Τα παιδιά μου πηγαίνουν στο σχολείο, με Άγγλους, μαύρους ανθρώπους, με ανθρώπους από παντού. Σήμερα αυτό μπορεί και συμβαίνει, όμως πρέπει να το υπερασπιστούμε και να το προστατέψουμε.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X