Εξόριστος από την πόλη του παραμένει ο πρώην δήμαρχος του Ριάτσε Μίμο Λουκάνο, που διώκεται από την εισαγγελία του Λόκρι για τη διαχείριση των δημοτικών υποδομών προς όφελος της ενσωμάτωσης μεταναστών στην κοινωνική και οικονομική ζωή της κοινότητάς του, καθώς οι δικαστικές αρχές του Ρέτζο Καλάμπρια απέρριψαν το αίτημα της υπεράσπισής του να ανακληθεί η απαγόρευση επιστροφής του στην πόλη του.

Χθες, λίγο πριν την έναρξη της δίκης στο Λόκρι, έγινε γνωστό πως το δικαστήριο του Ρέτζο Καλάμπρια απέρριψε το αίτημα επιστροφής του Λουκάνο στο Ριάτσε. Το βασικό επιχείρημα του αιτήματος ήταν ότι ο Λουκάνο δεν είναι πλέον δήμαρχος, ούτε καν εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στις πρόσφατες εκλογές, συνεπώς δεν είναι σε θέση να επαναλάβει τα αδικήματα για τα οποία προσάγεται σε δίκη από την εισαγγελία του Λόκρι.

Το 2018, οι εισαγγελικές αρχές είχαν διατάξει την δίωξη και τον κατ’ οίκον περιορισμό του Λουκάνο—τον οποίο στη συνέχεια ήρε άλλο δικαστήριο με απόφασή του—για πιθανή τέλεση αδικημάτων στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του. Το κατηγορητήριο προσάπτει στον Λουκάνο πως παράτυπα παραχωρούσε άδειες για δημοτικά έργα σε συνεταιρισμούς προσφύγων και μεταναστών και τελούσε εικονικούς γάμους για να εξασφαλισθεί άδεια παραμονής ξένων στην Ιταλία.

Κατά του Λουκάνο είχε κινηθεί ο Ματέο Σαλβίνι, ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών, που ήθελε να απομακρύνει τους μετανάστες από το Ριάτσε και να κλείσει το σχετικό κέντρο μεταναστών που υπάρχει εκεί. Κάτι το οποίο κατάφερε να διατάξει, μόνο όταν ο δήμαρχος Λουκάνο «βγήκε από τη μέση». Η πολιτική ένταξης των μεταναστών στην πόλη του Ριάτσε που ακολουθούσε ο Λουκάνο δεν άρεσε φυσικά στον Σαλβίνι, ο οποίος απειλούσε ποικιλοτρόπως τον Λουκάνο, μέχρι που συνελήφθη με την κατηγορία ότι διέπραξε παράνομες πράξεις προς όφελος των αιτούντων άσυλο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Il Manifesto

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X