Έξι χρόνια φυλάκισης, με δικαίωμα πρώτης αίτησης για αποφυλάκιση τουλάχιστον μετά την πάροδο 3,8 ετών ήταν η ποινή που ανακοίνωσε ο Αρχιδικαστής του Περιφερειακού Δικαστηρίου Μελβούρνης Πίτερ Κίντ στον καταδικασμένο για δύο περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων καρδινάλιο και πρώην Υπουργό Οικονομικών του Βατικανού και πρώην Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Τζόρτζ Πέλ.
Ο Πελ, το πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος της ρωμαιοκαθολικής ιεραρχίας που έχει καταδικαστεί ποτέ για βιασμό ανηλίκου, κινδύνευε να του επιβληθεί ποινή έως και 50 ετών κάθειρξης για τα εγκλήματά του με θύματα δύο παιδιά της χορωδίας στη Μελβούρνη το 1996 και το 1997. Αλλά στο σκεπτικό του, ο δικαστής Πίτερ Κιντ , παρόλο που, όπως τόνισε, οι «πράξεις του Καρδινάλιου αποτελούν αποκορύφωμα υπεροψίας και σκληρότητας», είναι υποχρεωμένος να συνυπολογίσει στην επιμέτρηση της ποινής την ηλικία του -77 ετών σήμερα- τα προβλήματα υγείας και την επιβάρυνση που θα επιφέρει η φυλάκιση, όπως βεβαίωσαν οι ειδικοί που τον εξέτασαν.

Ο δικαστής Κιντ στηλίτευσε με αυστηρό τρόπο της αλαζονεία του καρδιναλίου, όμως συμπλήρωσε ότι «είχε το δικαίωμα να τύχει μεταχείρισης από τη δικαιοσύνη», ενώ καταδίκασε τη νοοτροπία του όχλου που επιδεικνύει μερίδα της κοινής γνώμης,  κρίνοντας πως στον Πελ «δεν άξιζε να μετατραπεί σε αποδιοπομπαίο τράγο» και επιμένοντας στο ότι δεν «δικαζόταν η ρωμαιοκαθολική εκκλησία». Κατά την αγόρευσή του ο δικαστής περιέγραψε οδυνηρές λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του καρδινάλιου, που, όπως είπε, είχαν «βαθιές» και «διαρκείς» συνέπειες για τα θύματά του, τόσο για το ένα, που βρίσκεται ακόμα στη ζωή, όσο και για το δεύτερο, που πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης το 2014.

Ο Τζορτζ Πελ, ο οποίος διατράνωνε την αθωότητά του, καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο για μια κατηγορία για σεξουαλική επίθεση και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου και για άλλες τέσσερις κατηγορίες για ασέλγεια με θύματα δυο μέλη εκκλησιαστικής χορωδίας. Τα αγόρια ήταν 13 ετών την εποχή που εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, στο σκευοφυλάκιο του καθεδρικού ναού του Αγίου Πατρικίου της Μελβούρνης. Η ετυμηγορία δεν αποκαλύφθηκε παρά στα τέλη του Φεβρουαρίου, αφού τερματίστηκε μια άλλη δικαστική διαδικασία που εκκρεμούσε σε βάρος του καρδινάλιου. Η υπεράσπιση του Πελ έχει ασκήσει έφεση, που αναμένεται να εκδικαστεί τον Ιούνιο.

Πρόκειται για τον πιο υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που καταδικάζεται για υπόθεση παιδεραστίας, με τον πανίσχυρο θρησκευτικό θεσμό να κλυδωνίζεται συνεχώς από σωρεία σεξουαλικών σκανδάλων σε όλο τον πλανήτη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια