Η ποδηλατική κουλτούρα στην Ολλανδία είναι διάχυτη. Μεγάλο ποσοστό σε σχέση με άλλες χώρες της Δύσης χρησιμοποιούν το ποδήλατο στις καθημερινές τους μετακινήσεις. Ένα μεγάλο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και ειδικής σήμανσης επιτρέπει στους ποδηλάτες και τις ποδηλάτισσες να μετακινούνται με ασφάλεια και ευκολία. Είναι γι’ αυτό που ένας Ολλανδός κοιτάζει γύρω του απορημένος στην εξαιρετικά επικίνδυνη για τους ποδηλάτες Η.Π.Α.

 

Το βίντεο δείχνει το οδοιπορικό του Ολλανδού Mark Wagenbuur, δημιουργού του blog bicycledutch.wordpress.com σε τέσσερις πολιτείες. Οι απορίες του για την υποδομή του οδικού δικτύου συνοδεύονται με μερικά ερωτηματικά για την θεώρηση που έχουν οι Αμερικανοί για το ποδήλατο ως κάτι παιδικό ή παιγνιώδες, παρά ως μέσο καθημερινής μετακίνησης. Mark, τι θα έλεγες για μία βόλτα στην Αθήνα;

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X