Συνήθως τα βλέπουμε σε ντοκιμαντέρ του National Geographic ή σε φωτογραφίες τουριστών από σαφάρι. Τώρα ήρθε η ώρα να τα δούμε σε αγαστή σύμπνοια με ανθρώπους. Ο λόγος για άγρια ζώα, τα οποία “ποζάρουν” μέσα στο δάσος μαζί με νεαρά κορίτσια στον φακό της Katerina Plotnikova.

Κι αν σε κάποιους το project φαντάζει απάνθρωπο, η ρωσίδα φωτογράφος επισημαίνει ότι θέλησε να καταδείξει την ιδιαίτερη σχέση των ανθρώπων με τα άγρια ζώα, προσδίδοντας κάτι απόκοσμο στις φωτογραφίες της, που παραπέμπει σε παραμύθι.

anim1

 

anim2

 Η ασυνήθιστη επιλογή ζώων στα έργα της Plotnikova και η περίεργη αλληλεπίδρασή τους με τα μοντέλα, κάνουν τις φωτογραφίες να μοιάζουν ψηφιακά επεξεργασμένες. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, αφού και τα ζώα και οι πόζες, είναι πέρα για πέρα αληθινά.

 anim3

anim4

 Η ιδέα υλοποιήθηκε χάρη στη βοήθεια δύο εκπαιδευτών, οι οποίοι ηρεμούσαν τα άγρια ζώα κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, αλλά και χάρη στην υπομονή και τον επαγγελματισμό των μοντέλων.

anim5

anim6

 Η αντίθεση των άγριων ζώων με την ευαίσθητη και εύθραυστη εικόνα που παρουσιάζουν στις φωτογραφίες, προσδίδουν στις εικόνες μία γαλήνια, μυστικιστική και νοσταλγική διάθεση, υπενθυμίζοντάς μας την θεμελιώδη σχέση που συνδέει όλα τα ζωντανά πλάσματα (και τον άνθρωπο μαζί).

anim7

anim8

anim9

anim10

anim11

anim12

anim13

Σοφιάννα Μπονοβόλια

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X