Τι θα γινόταν αν σε γνωστές διαφημίσεις στην τηλεόραση, το ρόλο της γυναίκας έπαιρνε ένας άντρας; Πώς θα φαινόταν τότε σε κάποιον το όλο concept της διαφήμισης;

Το βίντεο του Buzzfeed σχολιάζει με αστείο αλλά καίριο τρόπο τον σεξισμό πολλών διαφημίσεων σε βάρος του γυναικείου φύλου.

Έχοντας ως παράδειγμα τρεις γνωστές τηλεοπτικές διαφημίσεις, οι δημιουργοί του βίντεο βάζουν αντίστοιχα στην θέση της γυναίκας έναν άντρα, ο οποίος κάνει ακριβώς ό,τι κάνουν οι γυναίκες σε αυτές, και ξαναδημιουργούν τις διαφημίσεις. Στόχος τους; Να δείξουν πόσο γελοίες και προσβλητικές είναι αυτές οι διαφημίσεις και να βάλουν τον κόσμο να αναρωτηθεί γιατί ό,τι φαίνεται γελοίο να το κάνει ένας άντρας, να μην είναι γελοίο να το κάνει μια γυναίκα;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X