Μαζικό ήταν το παρών του κόσμου στις χτεσινές διαδηλώσεις για τη γενική απεργία. Άνεργοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές με τα σωματεία, τους συλλόγους, τα κόμματα, τις οργανώσεις και συνελεύσεις τους κατέβηκαν στο δρόμο και έστειλαν μήνυμα ότι δεν πρόκειται να περάσει η τροπολογία του υπ. Εργασίας για την αλλαγή της απαιτούμενης πλειοψηφίας για την κήρυξη της απεργίας από 30%+1  σε 50%+1-. Οι πορείες ήταν ειρηνικές, μ’ εξαίρεση κάποια σπασίματα μαγαζιών που δεν απήργησαν από 2-3 διαδηλωτές, μια μικροεπίθεση σε τραπεζικό βαν και την ένταση που δημιουργήθηκε για λίγο με τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Γεωργιάδη.

Μετά το τέλος της πορείας σωματεία βάσης προχώρησαν σε μοιράσματα σε μαγαζιά του κέντρου.

Φωτογραφίες του Μάριου Λώλου 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X