Συνθήματα ενάντια στην αδικία της αστικής δικαιοσύνης, συνθήματα για την λευτεριά, συνθήματα για μια άλλη ζωή. Χτες, στο κέντρο της Αθήνας, νέοι άνθρωποι, σαν την Ηριάννα και τον Περικλή σε μια πορεία με παλμό, αλλά όχι με τόσο κόσμο όσο κανείς θα περίμενε, έστειλαν μήνυμα ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί.

3-2, αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμη, έγραψε κάποιος σε ένα τοίχο, εκφράζοντας έτσι τη γενικότερη βούληση. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, συνέχισε στην Ομόνοια, μετά στο Σύνταγμα και επέστρεψε στα Προπύλαια.

Ορισμένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν: “Για την Ηριάννα δεν έχουμε αυταπάτες, κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες”, “το πάθος για την λευτεριά, είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά”, “αυτή η σκευωρία δεν θα κρατηθεί, η Ηριάννα θα απελευθερωθεί”.

Οι κινητοποιήσεις και οι δράσεις αλληλεγγύης για την Ηριάννα και τον Περικλή αναμένεται να συνεχιστούν. Σημειώνεται ότι μέσα σε μόλις μια μέρα οι υπογραφές για την Ηριάννα από 25.000 έφτασαν τις 32.500!

Το σχετικό ψήφισμά θα το βρείτε εδώ.

Φωτογραφίες του Μάριου Λώλου από την πορεία

 

Διάβασε ακόμη:

Αλλά, η Ηριάννα, ρε γαμώτο, για πόσο ακόμα θα σφίγγει τα δόντια;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X