Δηλώσεις ενάντια στον ρατσισμό από τον Πορτογάλο προπονητή της αγγλικής ομάδας Γουότφορντ, Κίκε Φλόρτες δημοσιεύτηκαν χτες στη σελίδα της ομάδας του στο Facebook. Με αφορμή τα νέα περιστατικά ρατσισμού, με αποκορύφωμα τις ρατσιστικές συμπεριφορές που καταγράφηκαν στο παιχνίδι μεταξύ Βουλγαρίας-Αγγλίας, ο Κίκε Φλόρες τόνισε ότι “δεν μπορούμε να επιστρέψουμε το μίσος. Δεν υπάρχει ως επιλογή το αντίθετο”.

Αν και η κοινωνία έχει προχωρήσει πολύ τόνισε ο Φλόρες, οι ρατσιστικές συμπεριφορές έρχονται να μας υπενθυμίσουν ότι χρειάζεται να γίνουν και άλλα βήματα. ‘Δεν είναι αποδεκτό να διαιρούμε ακόμη τον κόσμο με βάση το χρώμα του δέρματός του. Η ομάδα μας θα αναδείξει το θέμα πολύ σύντομα”.

Διάβασε ακόμη:

Το ρατσιστικό και ασφυκτικό περιβάλλον στο ποδόσφαιρο καταγγέλλει ο Έκτορ Μπεγερίν

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X