Για σεξισμό κατηγορείται η ρωσική καμπάνια της Reebok καθώς άλλαξε το σλόγκαν της αγγλικής καμπάνιας «μην απολογείσαι για το ότι είσαι δυνατή» με το σλόγκαν «Απεμπλακείτε από την έγκριση των ανδρών- Καθίστε πάνω στο πρόσωπο ενός άνδρα», κάτι που προκάλεσε πληθώρα αρνητικών σχολίων στα social media.

Αφού πυροδότησε αρνητικές επιπτώσεις τόσο στα κοινωνικά μέσα όσο και εκτός των συνόρων, η Reebok Russia διέγραψε τις διαφημίσεις που υποδηλώνουν σεξισμό από το λογαριασμό της στο Instagram το βράδυ της Πέμπτης.

«Δυστυχώς, μετά τη δημοσίευση ορισμένων φωτογραφιών, κατέστη σαφές ότι μερικές φωτογραφίες δεν έπρεπε να δημοσιευτούν εξαιτίας της ηλικιακής πολιτικής του κοινωνικού δικτύου», ανέφερε η Reebok Russia στη σελίδα της στο Instagram.

Ο διευθυντής του μάρκετινγκ της Reebok Russia, Αλεξάντερ Γκολόσαπ που βρισκόταν πίσω από την ιδέα, παραιτήθηκε εξαιτίας του σκανδάλου την Παρασκευή.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X