Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών επιβλήθηκε σε καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού και «διόρθωσε» τον χρόνο αποφοίτησης από το δημοτικό σχολείο, ισχυριζόμενη ότι τελείωσε το έτος 1980 και όχι το 1981, προκειμένου να καταλάβει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Καταδικάστηκε ερήμην παρά το ότι είχε ζητήσει αναβολή λόγω του ότι πάσχει από την καρδιά της και της έχει τοποθετηθεί απινιδωτής. Η καθαρίστρια έχει 13 παιδιά, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι ανήλικα. Η έφεση της εκδικάζεται στις 5 Μαρτίου στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prevezatoday, καθαρίστρια καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκισης επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού και «διόρθωσε» τον χρόνο αποφοίτησης από το δημοτικό σχολείο, ισχυριζόμενη ότι τελείωσε το έτος 1980 και όχι το 1981, προκειμένου να καταλάβει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Καταδικάστηκε ερήμην για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας με χρήση» και της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος», παρά το ότι είχε ζητήσει αναβολή λόγω του ότι πάσχει από την καρδία της και της έχει τοποθετηθεί απινιδωτής, έχοντας προσκομίσει ιατρική γνωμάτευση.

Από τον δικηγόρο της κατατέθηκε έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 5 Μαρτίου. Σημειώνεται ότι η καθαρίστρια έχει 13 παιδιά, τέσσερα εκ των οποίων είναι ανήλικα. Όλα τα παιδιά της είναι άνεργα και ο σύζυγός της εργάζεται ως τραυματιοφορέας στο ίδιο νοσοκομείο.

Ο δικηγόρος της, Βασίλης Καραβίδας, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7» ότι η γυναίκα ήθελε να μην χάσει τη θέση κι επέλεξε να πλαστογραφήσει το χαρτί, αλλάζοντας την ημερομηνία ώστε να εξασφαλίσει την ευπρεπή διαβίωση των παιδιών της. Όπως ανέφερε, η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από 10-12 χρόνια και οδηγήθηκε στο ακροατήριο όπου απερρίφθη το αίτημα αναβολής.

Αλιευμένο από το ThePressProject.

*Δες εδώ πως εξελίχθηκε η υπόθεση της καθαρίστριας από το Βόλο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια