Τα τέρατα συνήθως μας προκαλούν φόβο και τρόμο. Σκίτσα, χαρακτήρες παραμυθιών και μύθων: τα τέρατα είναι τα πλάσματα που αποτελούν την προσωποποίηση της κακίας, ενώ σπέρνουν τον τρόμο με τις διαβολικές προθέσεις τους και τις καταστροφικές ικανότητές τους.

Είμαι πυρομανής…

Είμαι πυρομανής…

Υπάρχει όμως και μια διαφορετική οπτική για τον κόσμο των τεράτων, αυτή που λέει πως και αυτά έχουν ψυχή! Την πιο ευαίσθητη πλευρά τους προσπάθησε να προβάλλει μέσα από τα σκίτσα του ο Teo Zirinis. Το αποτέλεσμα; Το project του με τίτλο «Ζητήματα τεράτων» (“Monster Issues”), όπου εστιάζει στα τέρατα και τα αισθήματά τους.

Το όνομά μου είναι πολύ δύσκολο για να το γράψω…

Το όνομά μου είναι πολύ δύσκολο για να το γράψω…

Αγκαλιάζω τα πλοία πολύ σφιχτά..

Αγκαλιάζω τα πλοία πολύ σφιχτά..

Έχω πολλά στόματα να θρέψω…

Έχω πολλά στόματα να θρέψω…

Μπορεί να μην είναι απλώς κάποια τεράστια, κακά και τρομακτικά πλάσματα. Αν έχουν ανησυχίες, προβλήματα και ζητήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν όπως όλοι μας; Αυτό το ερώτημα απαντά ο Teo Zirinis με τα χιουμοριστικά σκίτσα του που μας βγάζουν από έναν στερεοτυπικό τρόπο σκέψης και προκαλούν το γέλιο αλλά και τη συμπόνια μας για το «δράμα» των τεράτων.

Πετρώνω τις κωμμώτριες…

Πετρώνω τις κωμμώτριες…

Βρίζω πολύ…

Βρίζω πολύ…

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα στην προσωπική του ιστοσελίδα.

 Εγώ είμαι ο αληθινός Batman!

Εγώ είμαι ο αληθινός Batman!

 Μισώ τη μοντέρνα αρχιτεκτονική!

Μισώ τη μοντέρνα αρχιτεκτονική!

 Ερωτεύθηκα μία ηθοποιό…

Ερωτεύθηκα μία ηθοποιό…

 Οι 3D ταινίες είναι άθλιες!

Οι 3D ταινίες είναι άθλιες!

Ποτέ δεν φαίνομαι ωραίος στις φωτογραφίες…

Ποτέ δεν φαίνομαι ωραίος στις φωτογραφίες…

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

Μελίνα Βελιμέζη

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε όμως σε δύο πόλεις, σε πολύ μικρή ηλικία στη Λαμία-και τα καλοκαίρια στο χωριό-και ύστερα μόνιμος κάτοικος Αθήνας. Όταν τέλειωσε το σχολείο και δήλωνε τη σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έβλεπε όπως τα περισσότερα παιδιά πιο ρομαντικά την ιδέα της δημοσιογραφίας. Αργότερα, δουλεύοντας, συνειδητοποίησε ότι η δουλειά είναι πάντα δουλειά και για ένα τόνο διαφέρει από τη δουλεία. Πέρασε από διάφορα διαδικτυακά μέσα μέχρι να καταλήξει να την κερδίσει η διεθνής επικαιρότητα και το ραδιόφωνο. Στην ομάδα του 3point όμως και την αυτοδιαχείριση βρήκε αυτό που έλειπε από την δημοσιογραφική της καθημερινότητα, το πάθος για κάτι συλλογικό, γράφοντας ελεύθερα χωρίς αφεντικά πάνω από το κεφάλι της για όσα αλλού δεν θα μπορούσε να εκφράσει.

Σχετικά Άρθρα

X