Στις 30 Ιανυαρίου πρόσφυγες και αλληλέγγυοι προχώρησαν σε κατάληψη δύο ορόφων στο κτίριο του Πανεπιστήμιο Paris 8 στο Saint Denis στο Παρίσι, αφότου είχαν κυνηγηθεί από την αστυνομία στους δρόμους γύρω από τη La Chapelle.

Εδώ και 15 μέρες έχουν δημιουργήσει ένα χώρο φιλοξενίας για να μπορούν να κοιμηθούν, ένα σαλόνι για τον συντονισμό της δράσης τους και για τις συνελεύσεις τους, ενώ έχουνσ τήσει και κουζίνα.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του Paris 8-Les habitant.e.s de P 8 πρόσφυγες και αλληλέγγυοι προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου ενισχύοντας τον αγώνα ενάντια στις αντιμεταναστευτικές και ραστιστικές πολιτικές και προβάλλοντας την αλληλεγγύη τους, την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι κοιμόντουσαν μέσα στο κρύο στους δρόμους του παγωμένου Παρισίου με χίονια και θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Photo Credit: La Meute & Somo

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X