Η Ελλάδα είναι από τους πρώτους σταθμούς στο μεγάλο ταξίδι των Σύρων στην αναζήτηση ειρήνης κι ενός καλού μέλλοντος. Τριγύρω μας υπάρχει πλεόνασμα πληροφορίας και παραπληροφορίας. Αν μη τι άλλο, έχουμε παραπάνω από μία ιδέα για το ζήτημα. Σε άλλες χώρες ωστόσο η ενημέρωση είναι πολύ λιγότερη και εξαιρετικά συγκεχυμένη. Αυτό το έλλειμμα ενημέρωσης προσπαθούν διάφοροι φορείς και οργανισμοί να καλύψουν.

Το παρακάτω βίντεο από το στούντιο design Κurzgesagt  εξηγεί γιατί διαπιστώνεται αυτή η φυγή των Σύρων από την πατρίδα τους και καταρρίπτει τις φοβίες και τις παρανοήσεις που με μεγάλη ευκολία αναπαράγονται.

Πρόσφυγες με smartphones; Τόσοι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη; Δεν θα υπερσκελίσουν τον παρόντα πληθυσμό; Οι απαντήσεις στο απολαυστικό βίντεο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X