Το παρακάτω κείμενο είναι επίσημη ανακοίνωση του περιοδικού δρόμου “Σχεδία”, αναφορικά με τις καταγγελίες πωλητών του για απόπειρα χρηματισμού από αγνώστους, με σκοπό να συκοφαντήσουν και μιλήσουν εναντίον του περιοδικού και των ανθρώπων του:

Tο τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες μας περίεργης ιστορίας. Άγνωστοι πλησιάζουν πωλητές της “σχεδίας”, σε Αθήνα και Πειραιά, και τους προσφέρουν χρήματα (αποπειρώνται να τους χρηματίσουν, δηλαδή) για να συκοφαντήσουν το περιοδικό και τους ανθρώπους του.

Οι καταγγελίες έχουν γίνει από τους ίδιους τους πωλητές, οι οποίοι έχουν δεχθεί τις οχλήσεις (στο πόστο τους). Έχουν ήδη ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές με τις οποίες συνεργαζόμαστε ώστε να διερευνηθεί και διαλευκανθεί αυτή η σκοτεινή υπόθεση και να αποκαλυφθούν οι δράστες.

Σε αυτή τη φάση, δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερα.

Θα κρατάμε ενήμερους τους αναγνώστες και υποστηρικτές και ολόκληρη την κοινωνία για τις εξελίξεις.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X