Σοβαρή καταγγελία εις βάρος του προέδρου του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης διατυπώνει η πλευρά της γυναίκας που υπέστη κατ’ εξακολούθηση βιασμό από Χρυσαυγίτη γυμναστή, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξη.

Σύμφωνα με την καταγγελία, πριν την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό, ο πρόεδρος, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις ρώτησε το θύμα του βιασμού αν όντως θέλει να συνεχίσει τη διαδικασία εναντίον του κατηγορουμένου. Δεν έμεινε όμως μόνο στην ερώτηση αυτή αλλά κάλεσε στην έδρα την παθούσα και από την αρχή υπήρξε ιδιαίτερα πιεστικός για να ανακαλέσει τη μήνυση. Μάλιστα της διάβασε αποσπάσματα από παλαιότερες καταθέσεις της, στις οποίες αναφερόταν στον Θεό , στα παιδιά της αλλά και τον πνευματικό της λέγοντας πως θα πρέπει να συγχωρήσει τον βιαστή της. Της τόνισε επίσης πως ο κατηγορούμενος ήδη καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή και έχει ήδη εκτίσει ένα χρόνο επισημαίνοντας πως η κοινωνία έχει πάρει το μήνυμα για την απαξία της πράξης του.

Έκπληκτος από τις παραινέσεις του προέδρου του δικαστηρίου δήλωσε ο συνήγορος της παθούσας Μανώλης Καλαϊτζάκης, ενώ τους ισχυρισμούς της πολιτικής αγωγής διαψεύδουν οι συνήγοροι του κατηγορουμένου Γιάννης Καλογριδάκης και Γιώργος Κοκοσάλης μιλώντας για πυροτεχνήματα με σκοπό να επηρεαστεί η κρίση των δικαστών.

Ο 58χρονος γυμναστής κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή για βιασμό κατ’ εξακολούθηση εις βάρος της 14χρονης τότε αθλήτριας του στίβου στην Ιεράπετρα.  Ο ίδιος άνθρωπος είναι μεταξύ των κατηγορουμένων στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ενώ έχει ήδη καταδικαστεί πρωτόδικα σε 3 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση και για την επίθεση εις βάρος μεταναστών στο χωριό Βαϊνιά της Ιεράπετρας, το 2013.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια