Η Χρυσή Αυγή απούσα από κάθε αγώνα για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, επιχειρεί να αντλήσει πολιτικά οφέλη από τις πυρκαγιές στο Μάτι, με δράσεις εντυπωσιασμού. Αψηφώντας τον πόνο για τα δεκάδες θύματα, την τεράστια οικολογική καταστροφή και τα χιλιάδες κατεστραμμένα σπίτια, επιχειρεί να προβάλλει συντονισμένα το κοινωνικό της πρόσωπο και να στρέψει περισσότερο κόσμο σε μισαλλόδοξες ερμηνείες. Καταφέρνει όμως και εκτίθεται.

Μετά το στημένο τηλεοπτικό σόου που δείχνει χρυσαυγίτες να σβήνουν φωτιές.. με κλωνάρια, ακολούθησε η καταγγελία πως μέλη της οργάνωσης που επισκέφθηκαν τον χώρο άδραξαν την ευκαιρία ώστε να κάνουν πλιάτσικο σε σπίτια, τα οποία έχουν καταστραφεί ή εγκαταλειφθεί, μπορεί να ανήκαν και στους και ίδιους τους νεκρούς.

Το συμβάν αναδεικνύει το περιοδικό Κατιουσα που επικαλείται ανεπίσημες πηγές πληροφόρησης.

Πιθανή επιβεβαίωση της πληροφορίας δεν αποτελεί έκπληξη για το ποιόν της οργάνωσης. Είναι όμως μία ακόμη φορά που αποδεικνύεται ότι η Χρυσή Αυγή δεν λογαριάζει τίποτα στο δρόμο της αναρρίχησής της στην εξουσία. Όχι μόνο κάνει διαφήμιση πάνω στον πόνο και στα αποκαΐδια, αλλά κλέβει και τα θύματα σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που έχουν συμβεί στη χώρα.

Διάβασε ακόμη:

«Από φασίστες δεν παίρνω ούτε νερό»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια