Ρεπορτάζ: Τ.Γ

Στα δικαστήρια έσυρε τους εργολαβικούς εργαζόμενους των ΕΛΠΕ εργολαβική εταιρεία, μετά την εξαήμερη απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ομίλου αλλά και με βασικό αίτημα την ένταξη στο μόνιμο προσωπικό των 1.500 εργολαβικών.

Το Σωματείο Εργαζομένων σε Εργολάβους στις Επιχειρήσεις Πετρελαιοειδών, Φυσικού Αερίου και Χημικής Βιομηχανίας (ΣΕΕΕΠΦΧ), που κήρυξε νέες 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, δέχτηκε την αγωγή προκειμένου να διακόψει τις νέες κινητοποιήσεις,  αγωγή η οποία εκδικάστηκε σήμερα μόλις δύο ώρες μετά την κοινοποίηση της!

Οι συνήγοροι των εργαζομένων ζήτησαν την αναβολή της εκδίκασης, αίτημα που αρχικά έγινε δεκτό από το δικαστήριο, αλλά στη συνέχεια απορρίφθηκε, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτήματα για τη στάση της δικαιοσύνης. Έπειτα από αυτό το συμβάν,  η πλευρά του σωματείου ζήτησε την εξαίρεση της έδρας, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.

Μάλιστα, τους ζητήθηκε να καταθέσουν απολογητικό υπόμνημα μέσα σε μία ώρα, κάτι που απέρριψαν ως ανέφικτο και αποχώρησαν με αποτέλεσμα η δίκη να διεξαχθεί ερήμην τους. Η δικαστική απόφαση θα εκδοθεί αύριο, Πέμπτη 4/4.

Εντωμεταξύ, το ΣΕΕΕΠΦΧ κατήγγειλε ότι η απεργία τους αντιμετωπίστηκε με “lock out”, καθώς στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη μπήκε εργολαβική εταιρεία με σκοπό το σπάσιμο της απεργίας.

Επιπλέον, κάνει λόγο για προβοκάτσια καθώς οι εργαζόμενοι κατηγορήθηκαν από τη διοίκηση για τα ξύλα με πρόκες στους χώρους του πάρκινγκ ενώ, όπως ρητά τονίζει ο πρόεδρος του σωματείο, Χρ. Ζαρκινός, “οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιες τακτικές”.

“Οι δικές μας τακτικές προχωρούν με το γράμμα του νόμου και των συνδικαλιστικών καταστατικών. Μόνο μας όπλο η δημοκρατία.  Δίνουμε τα θερμά μας «συγχαρητήρια» στον κ. Τσωτσορό, που επιτρέπει αυτές τις κινήσεις εις βάρος των εργατών”, υπογραμμίζει ο κ. Ζαρκινός σημειώνοντας ότι η διοίκηση των ΕΛΠΕ έχει ξεπεράσει τα όρια.

Σημειώνεται ότι, η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τα ΕΛΠΕ, έληξε την Τετάρτη, χωρίς να κατατεθούν δεσμευτικές προσφορές, κάτι που αφήνει περιθώριο αισιοδοξίας για την αποφυγή της ιδιωτικοποίησης του 50,1% του ομίλου.

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια