Κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή επέβαλε την Παρασκευή το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Χίου στον 79χρονο άνδρα από τη Μόρια, που τον Ιούλιο του 2018 είχε πυροβολήσει έναν 15χρονο -τότε- Σύρο πρόσφυγα με κυνηγετική καραμπίνα, τραυματίζοντας τον νέο στο κεφάλι και τα κάτω άκρα.

Σύμφωνα με το τοπικό stonisi.gr, η οργάνωση HIAS Grecce που εκπροσώπησε το θύμα στο δικαστήριο που είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, αποδέχθηκε την πρόταση της εισαγγελέως και προχώρησε στην καταδίκη του δράστη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή. Παράλληλα, απέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο κατηγορούμενος εβρισκόταν σε άμυνα και πως το έγκλημα διαπράχθηκε εν βρασμώ ψυχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο καταδικασθείς είχε καταδικασθεί και στο παρελθόν σε πολυετή κάθειρξη για τον φόνο της συζύγου του, ενώ διαμένει σε σπίτι μέσα σε κτήμα πολύ κοντά στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ Αιγαίου, πριν τον φόνο της συζύγου του, ο δράστης είχε σκοτώσει έναν φίλο του «για ασήμαντη αφορμή», εκτίοντας 8 χρόνια φυλάκισης.

Με ανακοίνωσης της οργάνωση HIAS Greece, χαιρετίζει την απόφαση του δικαστηρίου «η οποία στέλνει ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια σε κάθε είδους αυτοδικία».

*Αλιευμένο από το thepressproject

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X