Μαζικές εκκενώσεις καταυλισμών με εκτοπισμένους, που βομβαρδίστηκαν στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσαν οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές στην περιοχή. Θα απομακρυνθούν συνολικά 20.000 άνθρωποι.

Ο καταυλισμός στη Μαμπρούκα, με περισσότερους από 7.000 εκτοπισμένους θα εκκενωθεί και γίνονται συνομιλίες για τη μετακίνηση κι άλλου καταυλισμού στην Αΐν Ίσα, στον οποίο διαμένουν 13.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και οικογένειες μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, μετά τον βομβαρδισμό και των δύο, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο καταυλισμός της Μαμπρούκα, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την τουρκική μεθόριο, θα εκκενωθεί και οι άνθρωποι που διαμένουν εκεί, θα μετακινηθούν στον καταυλισμό της Αλ Αρίσα, που βρίσκεται νότια της πόλης Χασακέ, διευκρινίζουν οι αρχές αυτές και σημειώνουν ότι στον δεύτερο καταυλισμό, στην Αΐν Ίσα, βρίσκονται 785 συγγενείς μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

«Τώρα διεξάγονται συνομιλίες με τους αρμόδιους φορείς, για να βρεθεί μια λύση ή μια εναλλακτική τοποθεσία για την μετακίνηση του καταυλισμού», καταλήγει η ανακοίνωση.

AP

Την ίδια ώρα, οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι 22 από τους μαχητές τους σκοτώθηκαν προχθές Τετάρτη και χθες Πέμπτη, κατά την επίθεση της Τουρκίας και των συμμαχικών της συριακών ανταρτικών δυνάμεων.

*Από efsyn

Διάβασε ακόμη:

Έκλεισε το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στη βορειοανατολική Συρία