Ένα μεσημέρι του Αυγούστου, Τρίτη θα ‘ταν, τα βρόντηξες όλα και έφυγες. Και πώς να σε κατηγορήσω; Εδώ τίποτα δεν έχει αλλάξει. Θα μπορούσα να πω κάθε μέρα και χειρότερα.

Ήσουν τυχερός που έζησες σε χωριό. Ξέρεις τι είναι να βλέπεις ανθρώπους να ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια; Το χώμα που με τόση χαρά φρόντιζες, σου χάριζε τροφή. Τόσο γκρι και τόση εγκατάλειψη σε αυτή τη πόλη που σκέφτομαι ότι αυτός είναι ένας λόγος που δεν κυκλοφορεί κανένας Θεός ανάμεσα μας. Περπατάω στην άσφαλτο και φαντάζομαι ότι είμαι ξυπόλητη σε μια χρυσαφένια αμμουδιά και οι πατημασιές μου μπερδευόνται με δεκάδες άλλες. Μια άμμο γεμάτη ανθρώπους που κάποτε πέρασαν από εδώ, και άφησαν κάτι στη θύμηση μας.

«Να προσέχεις» μου έλεγες πολλές φορές γενικά και αόριστα, γιατί είχες, λέει, ακούσει τρομερά πράγματα στις ειδήσεις. Για να μην σε κακοκαρδίσω κουνούσα συγκαταβατικά το κεφάλι. Κλειδώνουμε τη πόρτα του σπιτιού μας, κρατάμε σφιχτά τη τσάντα μας, κοιτάμε πάντα πίσω μας όταν περπατάμε το βράδυ. Πώς να προστατευτείς όμως από τη δυστυχία και τη μιζέρια; Πώς να αντέξεις την ηλιθιότητα και την απανθρωπιά γύρω σου; Κλειδώσαμε ψυχές, κορμιά και ολόκληρες ζωές και μακάρι να ξέραμε πώς να τις ξεκλειδώσουμε. Η φωτογραφία σου στέκεται πάνω στο περβάζι και σε κοιτάω κατάματα. Δεν απαντάς.

Δεν σε κατηγορώ. Κουράστηκες. Τι άλλο θα μπορούσες να είχες κάνει; Το είχες πάρει απόφαση από καιρό να τα αφήσεις όλα στο διάολο. Ακόμη και την έσχατη στιγμή, όμως, κάτι  μέσα σου, σου έλεγε «μείνε».

Δεν ξέρω πια που είσαι, τι είσαι.
Το μόνο που ξέρω είναι ότι εσύ βρήκες τη θέση σου πάνω στο περβάζι, ενώ εγώ ακόμη ψάχνω τη δική μου σε μια κινούμενη άμμο που διψάει.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια