Στο κέντρο, το πεζούλι της πολυκατοικίας έχει ξεχωριστή σημασία. Eίναι εκεί που αράζουν οι παρέες γιατί δεν έχουν φράγκα να τα πιουν στο μαγαζί, είναι όμως και στέγη για τους χρήστες και τα φτωχαδάκια.

Τα πεζούλια μέρα με τη μέρα λιγοστεύουν. Οι κάτοικοι τα «χτίζουν» με καγκελόπορτες. Δεν αφήνουν παρά λίγα χιλιοστά ελεύθερα. Δεν είναι φράχτης. Οι φράχτες συνήθως είναι μπροστά από κήπους. Είναι μια πόρτα ακόμα μπροστά σε πόρτα.

Το κάνουν, λένε για να προστατευτούν, να έχουν την ησυχία τους «γιατί αυτοί οι πρεζάκηδες φωνάζουν στο άκυρο». Και δεν λένε ψέματα. Όμως αυτή η πόλη γίνεται μέρα με την μέρα μπουντρούμι. Μέσα του θύτες και θύματα, φταίχτες και κατήγοροι…

 

mpountroumi1


*Η φωτογραφία είναι από την Τσαμαδού στα Εξάρχεια. Ένας δρόμος που τους χωρά όλους, εκεί εδρεύει και το στέκι Μεταναστών, αλλά για να υπάρχει κανόνας πρέπει να υπάρχει κι εξαίρεση.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X